Informatie - bezoekers

(13-02-2016)

 

Datum: 2 en 3 juni 2018
Openingsuren bezoekers: 10u tot 18u
Ingangsprijzen: Volwassenen: 6 €
  Kinderen -12jaar: gratis
Locatie: De Soeverein,
Sportveldenstraat 10, B-3920 Lommel, België
Catalogus:
  • Online: gratis (vanaf 8u00 ’s morgens de dag van de show)
  • Verkoop op show: € 6

Hoe ziet zo’n dag tentoonstelling er uit ?

Natuurlijk moet je uw hond vooraf inschrijven!

Je moet hierbij allerlei gegevens invullen.  Zo moet je de naam van de hond, die van de ouders van je hond, stamboomnummer, naam van de fokker, … enz. invullen. Dit gebeurt bij onze show volledig online!

Maar je moet ook nog kiezen in welke klasse je wilt meedoen! De leeftijd van de hond is hiervoor een voorname leidraad! Of is hij misschien al kampioen? Dan kan hij natuurlijk ingeschreven worden in de kampioensklas!

Gelijktijdig met de verzending van de inschrijving dien je de betaling over te maken voor de show. Na verloop van tijd krijg je een bevestiging/deelnemerskaart van je inschrijving. Controleer vooraf ook of je hond nog voldoende gevaccineerd is op het moment van de show!

En dan... gaan we naar de show!

Zorg zeker dat je op tijd aanwezig bent!  De show begint stipt op 10 uur maar jij moet uiterlijk om 9u30 in de hal aanwezig zijn!

Je deelnemerskaart en de vaccinatie van je hond worden bij het binnenkomen, via de hondeningang, gecontroleerd.

Even verder zal je een cataloog krijgen. Hierin vind je al de nodige informatie over de plaatselijke show! Deze moet je zeker eens doornemen! Hierin ga je vinden in welke ring je verwacht wordt!

Vergeet ook niet vooraf je nummer af te halen in je ring! Dit nummer heb je nodig als het jouw beurt is om met de hond de ring te betreden!

De keuring!

In de catalogus staat de volgorde van de klasse. De ringmedewerker roept de nummers af die in de ring verwacht worden. Je gaat dit ook terug vinden op het bord naast de ring. Het is op dat bord dat ook de kwalificaties worden genoteerd.

Alle honden van een klasse, staan en lopen in oplopende volgorde in de ring. Waarschijnlijk gaan alle honden eerst eens tegelijkertijd een rondje moeten lopen maar het is natuurlijk de bedoeling dat elke hond een individuele keuring krijgt van de keurder!

De keurder kijkt naar het totaalbeeld, verhoudingen, het gebit, hoekingen,  gangwerk, enz… om alzo een vergelijking te maken met wat de rasstandaard voorschrijft. Als de keurmeester klaar is met het keuren van je hond mag je terug achteraan de rij aansluiten.

De keurdermeester kan aan je hond de kwalificaties geven: uitmuntend, zeer goed, goed, matig, voldoende. Of bij een baby of puppyhond: belovend of veelbelovend.

CAC, RCAC, BOB

De reuen worden altijd eerst gekeurd en daarna de teven.

Aan het eind van de keuring, van alle klassen, van de reuen en zo ook bij de teven, wordt de CAC uitgereikt.

De nummers 1 van alle klassen, die in aanmerking komen voor de CAC, komen dan weer terug in de ring. Mits zij een uitmuntend hebben gekregen!

De keurmeester laat de honden weer even lopen en bekijkt ze nogmaals, waarna hij tot plaatsen overgaat. De nummer 1 krijgt het CAC (dit zijn kampioensprijzen).

De nummer 2 uit de klasse van waaruit de nummer 1 kwam, mag bij de andere honden in de ring komen. Hij of zij mag dan mee dingen voor de plaatsing van nummer 2. Deze hond wint het reserve CAC.

Tot slot wordt de beste van het ras (BOB) gekozen!

Erering!

De BOB (Beste van het ras), Beste Baby, Beste Puppy, Beste Jeugd en Beste Veteraan van elk ras komen op het einde van de dag uit in de erering!

In de erering worden, over alle rassen heen, BIS Baby, BIS Puppy, BIS Jeugd, BIS veteraan, Beste Koppel en Beste Groep gekozen.

Daarna is het in de erering de beurt aan alle BOB-winnaars. Zij doen mee om de Beste van hun rasgroep te worden.

Uiteindelijk worden alle rasgroep-winnaars nog één keer in de erering gevraagd waaruit dan de “Best in Show” wordt verkozen!